Tuesday, October 20, 2009

glycine max!

minggu lepas petito terbaca dalam satu majalah; petua wajah berseri cara holistik.

bahannya sangat senang kalo nak carik: kacang soya atau nama saintifiknya glycine max... bukan gelimatt ye, seperti di war-warkan di youtube itu!

kacang soya cuma dikisar dan direbus. kemudian asapnya diwapkan ke muka kita... taadddaaa, mudahnya! tapi petito telah mengambil langkah pro-aktif; petito telah scrub-kan muka petito dengan kacang yang telah dikisar iteewww. hasilnya, betul la... frackles kat muka petito nampak pudar sket! atau, apakah itu cuma perasaan petito sahaja? kalo betul, tij, nampaknya bole le petito merealisasikan impian petito untuk menghasilkan rangkain penjagaan kulit berasaskan soya... alaaaa yang macam tijah ameliah tu, kan?

dan petito dah jumpa siapakah model yang paling layak untuk rangkaian penjagaan kulit keluaran petito itu. dia mempunyai chemistry dalam penggunaan kacang soya dalam kecantikan, okeyh!


before...

after...

p/s: katanya; inilah hasil memakan tempe (nama java bagi kacang soya) secara konsisten ye... ;p



5 comments:

Tijah said...

itu bukan sbb tempe tu. tu kan disbbkan cahaya keimanan tuhhhhh!

larikkk!!!

Teacher said...

Iyelah tu

PETITO said...

tij: oghang beriman selalu ado wuduk, tu wajah berseri kan3?

teacher: ko setuju je dengan tij. tij berkata benar tu, ahaks ;p

i.am.belle said...

naper aku tgk muka dia mcm plastik arrr. tegang semacam. oh tidak xD

Petito said...

belle: try arr makan tempe banyak2 macam dia. sure takyah berabih nak boli mekap bertajuk estate londah, lantakcome,SayurKangkungII bagai... :=)