Tuesday, January 20, 2009

to the syuhadas...

petito nak buat n3 lain, but when i watched tv while having breakfast dengan IHR suddenly i felt i had something to say...

not about the war, swear He knows better... 'tak ada satu pun daun kering yang jatuh ke bumi tanpa izin-Nya'... God never given up in Middle East... never3.

i wrote this (poem / doa) last Ramadhan , adapted from my tok guru, but this time, i dedicate this to the world.... to the syuhadas in Gaza, berbahagialah sebagai kekasih Allah... amin3. Al-fatihah...


may your loved ones ditempatkan di Jannah-Nya

Ya Allah segala puji hanya kepadaMu
Kemuliaan hanya milikMu
Keagungan hanya milikMu

Kau yang menghamparkan bumi
Kau membuatkan matahari bersinar
Kau yang membuatkan kami hidup
Kau memancarkan air untuk kami

Ya Allah mata kami tak mampu menatapMu
Telinga kami tak mampu mendengarMu
Tapi hati kami merasakan bahawa Kau amat dekat
Malah lebih dekat daripada urat nadi di leher kami

Ya Rahman semua ini kami persembahkan
Kerana cinta kami kepadaMu
Kerana rindu kami kepadaMu
Sebagai ungkapan terima kasih kami
Sebagai ungkapan syukur kami

Izinkan kami yang hina dina ini memujiMu Ya Allah
MengagungkanMu Ya Rahman
MemuliakanMu Ya Rahim

Ya Rahman apa yang kami lakukan hari ini
Tak bererti tanpa redhaMu
Redhailah kami Ya Allah
Terimalah Ya Allah

Ya Allah
Sekiranya Engkau berikan kami harta di muka bumi
Semuanya akan binasa
Sekiranya Engkau berikan kami kebahagiaan di muka bumi
Tidak akan sama ertinya kebahagiaan di syurga FirdausMu


Kami menantikan perjumpaan denganMu Ya Rahman
Kami sentiasa menantikan perjumpaanMu Ya Rahim
Jadikanlah airmata taubat kami pembuka jalan kedua ibubapa kami ke syurgaMu

Ya Allah Ya Rahman Ya Rahim
Jadikanlah kami yang mencari rezeki di bumiMu ini
Berserta ketua dan majikan kami yang telah memuliakanMu
Berserta suami / isteri, ibubapa, anak-anak, adik-beradik kami, keluarga kami dan semua umat Nabi Muhammad
Balaslah dengan syurga FirdausMu
Balaslah dengan JannahMu

Saksikanlah Ya Allah
Kami muliakan Nabi MuhammadMu
Catatlah Ya Allah kami memuji RasulMu
Catatlah meskipun kami hina di depanMu
Andai kami tidak lagi bernyawa esok hari
Peliharalah keluarga yang kami tinggalkan


Ya Allah
Lembutkanlah hati dan jiwa kami
Kurniakanlah kami hati yang lembut yang mencintai kedamaian
Jadilah bangsa kami bangsa yang menyayangi sesama
Bangsa yang tidak pernah membenci sesama


Kami masih mencintaiMu Ya Rahman
Ya Rahim terimalah kami semua
Hapuskanlah dosa kami
Maafkanlah kesilapan kami
Yang ego di atas di bumiMu...

Amin3

3 comments:

Tijah Lawa said...

kau mmg talented. aku jugak yg tak pandai poem2 nih. selalu cilok org punya jer.

lets pray for Gaza...

Aza Hisham said...

muahahaha... petito pun dapek idea dari orang lain gak... ;P

technology said...

I think I come to the right place, because for a long time do not see such a good thing the!
jordan shoes