Saturday, February 21, 2009

kehadapan sahabatku tijah...

sahabatku tij,

ooo... aritu ko kutuk petito dalam FB ye??? muahahaha...

ketahuilah olehmu tij, tempat tu memang best!!! ko & tic patut try, test makan kat situ... masak lemak cili padi udang galah dan tempoyaknya memang marvellous-kumbang, seolah-olah mengimbau kenangan ketika menikmati keenakan masakan allahyarhamah hajah hasnah (masihkah kau ingat ibu petito, tij?)
sangat sedap, tij...

sudah tiga minggu berturut-turut petito menjalani 'weight gaining programme',tij. betul katamu tij, hancus sudah diet petito dan juga program 'selim dunia'. apakah jawapannya yang harus petito berikah kepada IHR??? (tapi dia juga merupakan suspect utama dalam agenda kehancuran diet petito,tij) apakah nanti petito kena membayar gantirugi kepada IHR di atas kegagalan program 'selim dunia'... bagaimana tij? petito bingung...

oh, petito hampir terlupa!!! tic, ada ubat kuwusss yang berkesan, kan3??? wah! nampaknya dunia petito kembali ceria!!! mungkin dengan ubat itu bole membuatkan kita kurus, tij? apakah hasilnya nanti membuatkan IHR gembira??? mungkin jua sangkaannya program 'selim dunia' petito sudah berjaya! ohhh...

tij, hari ini petito takde 'weight gaining program'. petito berazam untuk menurunkan berat badan dengan pola pemakanan yang betul. petito mulakan dengan sarapan yang sihat. petito berharap permulaan yang baik akan berakhir dengan baik, tij...

sarapan sihat petito

crabstick + lettuce + pepper + mayonnaise + thousand island = sihat tak??? hihihi

sekian sahaja, tij. jaga diri dan kesihatanmu, tij. semoga kita bertemu lagi di lain lembaran...

sahabatmu,
Petito

10 comments:

Tijah said...

tij tidak pechaya. tij tidak mudah berpedaya.

tij tau...disebalik salad berdosa ittew tersorok kebab, cis nan, kari ayam & dessert kabul yg tersorok di belakang kamera.

tak taik taw petitoooo!!! dosser! dosser makan sorang. lenkali ajak kiterang skali. ahhahah

Tijah said...

tak taik taw petitoooo

*hehehe. tak baik la. tak taik lak. merasa typing mistek tuhhh!

Petito said...

muahahahaha... knapa??? tak percayaaa kaaa???

tij, mari berpoya-poya lagi... IHR tanyo UT dio tu camno? n new acc. tu skali... (so tij, ada alasan nak datang kl ni... ;P)

Tijah said...

new acc dah submit tapi acc lama tij rasa kena tunggu sket etlis june. tij nak tunggu price naik sket. kalu tak rugi nati... stetment yg prev agent print tu dah lamo bona, taun 2007...bila compare dgn latest price..figure dah larik sket.

Petito said...

okidokie ma'am...

acc. baru ko amek dari epf semuo tak? abih kan yo kata IHR... ;=))

Tijah said...

petito...wey! mano buleh tamak2. kono ado strateji dan sivaji maa....hahaha

Petito said...

itu macam ka...??? okidokie, utilise je eligibility epf investment dio...

petito nyer eligibility dalam rm3-5k... tah hengat plak... nak tak? bole ko???

Tijah said...

buleh. errr...nati kita bincang sambel main masak2. spegeti bolonis amacam? seblm tu kita telan ubat dulu...tic, sila bawak stok yer! nak try nih...

Teacher said...

udah... uols do not need the ubat kuwus... i am having symptoms as the effects of the ubat

Petito said...

ooo... symptoms???

are u okay baby???