Saturday, March 21, 2009

blood red rose...

sakit rasanya backstabbed, kan?

korang pernah rasa kena backstabbed? apa perasaan korang?

tidak ramai yang menyedari di kala ini ada mata sedang melihat, ada telinga sedang mendengar dan ada suara yang sedang membisik kepada kita... "sabarlah wahai hambaku, sabarlah dengan dugaan yang Ku berikan ini sebagai Aku amat menyayangimu. bersabarlah hambaKu... bertahanlah kerana Aku ingin meninggikan darjatmu agar kau beroleh kejayaan yang akan Ku kurniakan kepadamu sebagaimana janjiKu..." 'setelah kesulitan di hujungnya ada kejayaan' (surah al-insyirah 5-6).

Aku melihat kesedihanmu dan mendengar rintihanmu. Aku beri dugaan ini mengikut kemampuanmu. Aku Yang Maha Adil tidak pernah menzalimi dirimu... sabarlah, bertahanlah kerana apa yang Aku akan beri kelak adalah jauh lebih baik dari apa yang kau pinta. bersabarlah kerana setiap detik kesabaranmu akan Ku balas dengan ganjaran yang jauh lebih besar dari langit dan bumi ini. Ingatlah Aku Maha Pengasih lagi Maha Penyayang berjuta kali lebih penyayang dari ibu yang pernah menyusukanmu. yakinlah pertolonganKu sangat dekat, lebih dekat dari urat nadi di lehermu. berdoalah kepadaKu....

terima kasih kepada cikgu petito yang mengirimkan untaian mutiara ini

5 comments:

Tijah said...

aiyooo!! apa cer petito? sapo tikam ko dr blakang tu? meh sini kita tikam dia blk depan2???

Petito said...

haiyoooo!!!

tak la, petito dapat message ni dari cikgu petito. jadi petito decicate ni buat kawan-kawan petito yang sedang bermuram durja-na. there is hope ;=))

Petito said...

*dedicate: nanti ticer marah tau, salah eja... muahahaha

Teacher said...

ishkkk.. apa eja salah ni.. deduct marks for spelling.. mechanics.. anyways.. kalau kena backstabbed by the one who claims he or she loves you lagi sakit wooooo.. but then... we remember that ar rahman ar rahim... He's always there with us even when we are in India

Petito said...

steady!!!

when is our gathering at the sinful restaurant? tij kata selasa tak dapek, rabu aku dah fly jakarta dah...