Tuesday, March 10, 2009

me spiki no java...

oh! ada orang tanya petito johore-born ke? loorrrhhh... selama ni petito ado tulih jawo ko kek n3 petito, mmbbboongg??? (panggilan manja orang n9, macam sayang, intan...)

itu n3 pasal nasi rawon dan kacang pool. kalo esok lusa petito buek n3 nasi ambang ko, air kathira ko, mee rebus ko, otak-otak kempas ko, mee bandung ko... nanti korang tanyo petito asal seluyut ke? oh! itu tak mengapa... asal korang jangan tanya petito asal dari felda taib andak, kulai ke??? tidakk!!!
petito pun heran apasal petito dah macam synchronize ngan jawa... kalo buleh, tiap-tiap minggu nak balik jb. macam la jb tu kampung halaman den, kan. itu kira ok, tapi sindrom yang paling teruk; tiap-tiap bulan nak minum air avocado dan makan kat bandung! padahal kat bandung tu takde pun jual mee bandung mahupun sirap bandung! yang ada ni je.

satu peket strawberry tu lebih kurang rm0.99sen je, tij, kek indon ado susu pekat coklet okeyh...

haahhh... takde rotan, akar pun berguna. ala-ala fondue theobroma ;=))

kek philadelphia blom ado goreng pisang dengan cheese, susu mo coklet rice

oh! sangat comel baby-baby itu

kalo paneh ati petito cadang minum air ni haaaa... confirm tak mabuk ;=))

tapi kekadang petito teringatkan gulai daging salai. kalo la bole nyalai daging depan rumah petito ni, alangkah bahagianya. kalo nyalai nanti petito kena dakwa plak; pembakaran terbuka katanya. habih, apo petito nak buek???

me spiki no java!

4 comments:

Tijah said...

hahahah!!! kok poie jusco ko giant ko...koba kek guard tu...sey membutuhkan trolley.. agak2 kono halau tak petito????

Petito said...
This comment has been removed by the author.
Petito said...

tak, paling2 pun guard tu ckp, sey membutuhkan anda jugak!!! muahahaha

bayangkan butuhkan trolley, nak kono dorong peh tu tarik plak. isk!

Tijah said...

warrghhhhh!kahkahkahhhhhh!!!

*pes time kalos terkojut tetongah mlm donga den golak lopeh baco respon kau!