Friday, March 13, 2009

kisah duka...

kisah seorang anak lelaki yang duka nestapa kerana ayahnya sudah mengamuk. anak ini telah diberi peluang belajar di UK untuk mendapatkan degree. dah lebih 15 tahun kat UK , tapi tak pernah lulus dalam setiap exam. diulangi... 15 tahun okeyh (ko buek doctorate ko apo ni jang? lamo bona plak)
ayahnya sudah bengang kerana menangggung kos yang terlalu tinggi dan membuat keputusan untuk menyuruh anaknya pulang ke tanahair.
sepanjang perjalanan dari airport ke rumah, ayahnya diam sahaja (sapo tak marah, kalo duit biasiswa, dah lamo ko kono kick jang...)
sang anak, cuba menceriakan keadaan yang sepi itu. dengan harapan ayahnya akan bersembang-sembang.
"ayah, tau tak kat UK sekarang ada teknologi maju giler"
"eemmm..."
"kat sana, nak buat sosej, sembelih je kepala lembu, buang kulit, masuk ke lembu dalam mesin, dah jadi sosej"
ayahnya mengangguk-anggukkkan kepala.
"itu teknologi lapuk. kat malaysia ni, 35 tahun lepas dah ada teknologi lebih advance. masuk je sosej, keluar lembu. MENYUSAHKAN PLAK TU!!!"

adaptasi daripada e-mail/ internet. sekian kisah duka ujang. terima kasih

6 comments:

Tijah said...

wakakakaka!!! misti anak tu tojun bangunan KFC pilah lopeh tu kan?

Petito said...

takpo tij, janji tak mati kan3...

Teacher said...

that's the problem dengan anak2 jantan... kot anak pompuan takdo la bosar masalah eh do... wah petito... makin canggih blog ko ni... mak nak buat tapi tak terbuat2.. bulih tolong buek an tak?

Petito said...

petito buek an? tijah lagi terror! petito tiru dia je... (musti dia kombang kan3?) muahahaha

Tijah said...

a'ah. anak ppuan sonang kan? doge kang kawen'an yo abih cito. hikhik!

petito, alahh...malu2 lak nak ngaku dio dah teral!!! hikhik

Petito said...

oh! petito malu-malu catfish okeyh